Video

Video har blitt en nødvendig del av et digitalt liv. Du kommer rett og slett ikke utenom.

1_video_-road-nature-hand-path

Video tar fullstendig av

I dagens digitale samfunn ser vi utstrakt bruk av video både innenfor læring, forskning, journalistikk, markedsføring og salg. Årsakene til dette er mange, men de mest opplagte er teknologisk utvikling og resultater.
Sammenlignet for kun få år tilbake så har kostnadene ved bruk av video stupt, samtidig som de forskjellige flatene vi ser levende bilder på eksplodert.

Tiden hvor et videokamera veide 15 kilo og kostet skjorta er over. Tiden hvor redigering krevde en monster maskin er over. I dag går de fleste av oss daglig med et videokamera i lommen, kamuflert i en smart telefon. Selvsagt er det visse forskjeller på å investere i et noe mer profesjonelt kamera, men likevel viser det seg at innholdet er mye viktigere enn kvaliteten. Det ser vi både i Dagsrevyen og på YouTube. Er nyheten god nok, aksepterer vi et kornete bilde med dårlig lyd.
Det finnes konkrete, svært høye, tall som sier noe om hvordan video på nett har blitt en del av vår hverdag. Og tallene er stigende.

F.eks. spilles det av 4 miliarder videoer på YouTube hver eneste dag. Hvert minutt sees det 342 døgn med YouTube-video på Facebook. Og det lastes opp 300 timer med video til YouTube hvert eneste minutt.

 

Vi vil se, ikke lese

Samtidig ser vi at bruk av video foretrekkes av sluttbrukeren fremfor å lese en artikkel, en blogg, eller en bruksanvisning. Og et overveldende flertall opplever at de husker innholdet i en video mye bedre enn etter å ha lest.

Det ligger mye forskning bak disse påstandene, og konklusjonen er at brukerene elsker videopresentasjoner, særlig når det som presenteres er enklere å demonstrere enn å forklare med ord. Eller at videoen treffer følelser eller annen gjenkjenning hos brukeren.

Facebook video statistics for 2016
http://www.socialmediatoday.com/marketing/top-5-facebook-video-statistics-2016-infographic
Mobile video statistics by BOLD CONTENT VIDEO
http://boldcontentvideo.com/2016/05/10/mobile-video-statistics-for-2016-infographic/

Vi lager din video

KLOK har en stor park med profesjonelt videoutstyr og erfaringen som trengs for å både levere det beste innholdet i kombinasjon med et sterkt og troverdig uttrykk.

Til sammen har vi nærmere 20 år med videoproduksjon i bagasjen. Det vil si at vi kan mye om hvordan og i hvilke sammenhenger video er det foretrukne formidlingsverktøyet.

Vi tilbyr rene videoproduksjoner i form av promovideo, reklamefilm, instruksjons- og opplæringsvideo og reportasjer. Videoer som står godt alene eller videoer som en del av et kurs eller en presentasjon.